מסחר עצמאי בשוק ההון: איך סוחרים בסקטורים?

מהם הסקטורים המרכזיים בשוק ההון, מדוע חשוב להכיר אותם, מה היתרונות והחסרונות בהשקעה בהם ומהם הכלים הפיננסיים המאפשרים לכם עשות זאת. מדריך מקוצר למשקיעים

מערכת IBI
זמן קריאה
תאריך פרסום 4 ספטמבר 2024 ב-12:31
רמה: מתחילים

סקטורים בשוק ההון, בין אם בבורסה בתל אביב, בוול סטריט או בכל בורסה אחרת בעולם, הם קבוצות של חברות ציבוריות הפועלות בתחום כלכלי דומה (למשל, טכנולוגיה, פיננסים או בריאות) ומציעות ללקוחותיהם שירותים ומוצרים דומים, במקרים רבים אף מתחרים. חלוקת השוק לסקטורים מקלה על ניתוח ביצועי השוק ומאפשרת לכם, המשקיעים, להתמקד בתחומי פעילות שמעניינים אותכם.

בשוק ההון האמריקאי פועלים כיום 11 סקטורים מרכזיים:

סקטור תיאור 
1  

טכנולוגיה

 

חברות תוכנה, חומרה, אינטרנט, שירותים טכנולוגיים ועוד.

2  

פיננסים

 

בנקים, חברות ביטוח, חברות אשראי ועוד.

3  

בריאות 

 

חברות תרופות, מכשירים רפואיים, ביוטכנולוגיה, שירותי בריאות ועוד.

4  

אנרגיה 

 

חברות הפועלות בתחומי הנפט והגז הטבעי, בין אם בחיפוש, הפקה, מכירה או הפצת מוצרים ושירותים נלווים.

5  

תעשייה

 

חברות המספקות תשתיות ושירותים חיוניים, בין השאר חברות ייצור כבד, בנייה, תחבורה ותעופה.

6  

צריכה קבועה

 

חברות המייצרות מוצרי יסוד כמו שתיה, מזון, היגיינה אישית ועוד.

7  

צריכה מחזורית

 

מוצרים הנצרכים בהתאם למצב הכלכלי של הלקוחות, בין השאר חברות בתחומי הביגוד, מוצרי יוקרה ופנאי, רכב, נסיעות, בתי מלון, מסחר אלקטרוני  ועוד.

8  

נדל"ן

 

חברות נדל"ן מסחרי, מגורים, משרדים, פיתוח, תשתיות ועוד.

9  

 

חומרי

גלם

 

 

חברות כרייה, חומרי גלם, בנייה כימיקלים, בנייה, חומרי גלם ועוד.

10  

תשתיות

 

 

 

ספקיות חשמל, אנרגיה ירוקה, מים וגז.

 

11  

תקשורת

 

טלקום, מדיה, שירותי תקשורת ועוד.

רוצים להתחיל לסחור עם אפליקציית IBI SMART? לחצו כאן 

 מעקב אחר סקטורים 

השקעה בשוק דרך סקטורים מאפשרת למשקיעים להתמקד בתחומים שלהערכתם יצמחו וירשמו תשואת יתר ביחס לסקטורים אחרים. ההשקעה בסקטור שלם מאפשרת גם להימנע מהימור מסוכן על כמה מניות בודדות בסקטור. מבחינה זו, יש כאן גם פיזור סיכונים, אם כי ברור כי השקעה בסקטור אחד אינה הדרך הטובה ביותר לפזר סיכונים, משום שגם אם יש בסקטור עשרות חברות, הביצועים של רבות מהן דומים ולפעמים תלויים באותם גורמי רקע.

לאחר בחירת הסקטורים המועדפים, ניתן לבחור בתוך הסקטורים הללו את המניות שבהן נרצה להשקיע ולצמצם באופן משמעותי את תהליך סינון המניות. מעבר לכך, בתוך כל סקטור מתקיימים גם יחסי גומלין בין החברות הכלולות בו. לכן, כל חדשות, הודעות חברה או פרסומים תקופתיים של חברה כזו או אחרת עשויים להשפיע על שאר הסקטור.

לדוגמה, עיון בדו"חות הכספיים שמפרסמת חברה כזו או אחרת בסקטור מסוים עשוי לשפוך אור על מצבן של חברות אחרות בסקטור. דוגמה נוספת: דיווח על פגיעה בעסקיה של חברה השייכת  לסקטור מסוים עשויה ליצור הזדמנות לחברות מתחרות באותו סקטור.

לפעמים, סקטור שלם עלול להיות מושפע מחדשות רעות או טובות בחברה אחת. כמעט תמיד מדובר באשכול של חברות, המושפעות מגורמים דומים. הרי קשה להניח כי משבר חוצה ענף בנדל"ן ישפיע רק על חברה אחת, ולא על החברות המתחרות בה.

איך כדאי להשקיע בסקטורים?

חשוב להדגיש: מסחר בסקטורים לא אמור להתבצע ללא היכרות, לפחות מינימלית, עם הסקטורים, המניות הבולטות בהם והאתגרים שהם מציבים בפני המשקיעים. כדאי ללמוד מה סוג החברות הכלול בכל סקטור ומהם המשתנים העיקריים שעשויים להשפיע על המסחר בכל סקטור. למשל, עלייה במחיר הנפט על סקטור האנרגיה או מחירי הדירות על סקטור הנדל"ן.

לאחר בחירת הסקטור או הסקטורים להשקעה, ניתן להשקיע בסקטור כולו או לבחור בקפידה כמה מהמניות הכלולות בו. ניתן לבחור בסקטורים לפי רמות מחיר, רמת תנודתיות, שיקולים עונתיים – וכמובן, על סמך ניתוח שוק ומניות פונדמנטליסטי, שמסתכל קדימה ולא רק לטווח קצר.

כלי השקעה אפשריים בסקטורים

  • קרנות סקטור: קרנות נסחרות בבורסה (ETFs) העוקבות אחר סקטור מסוים, לדוגמא טכנולוגיה, פיננסים או בריאות.
  • קרנות נאמנות: קרנות המנוהלות על יד מנהלי השקעות מקצועיים ומתמקדות בסקטור מסוים.
  • חוזים עתידיים: מאפשרים מסחר על סקטורים במועד עתידי – אפיק בסיכון גבוה.
  • אופציות: קנייה ומכירה של הזכות לרכוש או למכור נכסים בסקטור מסוים במחיר שנקבע מראש – אפיק בסיכון גבוה.
  • ניתוח סקטוריאלי: בחירת סקטורים על ידי ניתוח תוצאות החברות, או על ידי ניתוח טכני.
  • מדדים סקטוריאליים: השקעה בסקטורים באמצעות השקעה במדדים המייצגים סקטורים ספציפיים כמוS&P 500 טכנולוג'י או S&P 500 פיננסים.

השורה התחתונה 

מסחר בסקטורים עשוי לסייע בזיהוי מגמות כלכליות, הזדמנויות צמיחה, פיזור סיכונים, מיקוד השקעות בתחומי מומחיות והתאמה לפרופיל סיכון בבחירת סקטורים שנחשבים מסוכנים יותר או פחות.

עם זאת, חשוב להיות מודעים גם לחשיפה המוגברת לסיכון סקטוריאלי, סיכונים רגולטוריים סקטוריאליים, תלות במגמות כלכליות שעלולות לרומם או להוריד סקטורים שלמים וכמובן נטייה של סקטורים מסוימים (למשל, הסקטור הטכנולוגי) לתנודתיות גבוהה.

המידע האמור הינו מידע מקצועי מסייע בלבד ואין לראות בו כמידע עובדתי או כמידע שלם וממצה של כל ההיבטים הכרוכים בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסים ו/או הנכסים הווירטואליים המוזכרים בו ולכן אין לקבל על סמך מידע זה בלבד החלטות השקעה כלשהן. אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או חוות דעת בקשר עם המוצרים ו/או השירותים המוצעים על ידי קבוצת IBI  ו/או מוצרים ושירותים אחרים המוזכרים בו. האמור לעיל אינו מהווה עמדה בנוגע לכדאיות השקעה כלשהי, אינו מהווה תחליף לשיקול דעתו הפרטני של כל אדם בהתחשב בסיכויים ובסיכונים הטמונים בכל השקעה ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. קבוצת IBI לא תהיה אחראית כלפי כל אדם או תאגיד לכל נזק שעלול להיגרם לו כתוצאה משימוש בפרסום זה או הסתמכות עליו. אין באינפורמציה הניתנת לעיל משום הבטחת תשואה כלשהי. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. פתיחת חשבון מסחר ב-IBI TRADE  כפופה לתנאי החברה, ביניהם, הפקדת נכסים פיננסים ו/או מזומן בשווי מינימלי של 15,000 ש"ח. ההתראות ו/או המידע באפליקציית החברה מסופקים, בין היתר, על ידי צדדי ג', החברה אינה אחראית לתוכנם ו/או לנכונותם ו/או לעדכניותם ו/או למהימנותם ו/או למידת התאמתם לצרכי המשתמש.

דברו איתנוהשאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם או חייגו ל- 6212*