5 דברים שכדאי להיזהר מהם במסחר יומי בבורסה

סוחרים במסחר יומי קונים ומוכרים מניות בקצב מהיר לאורך יום המסחר, אבל פעילות כזו עלולה גם לגרום להפסדים. מהם הדברים שכדאי לשים אליהם לב וכיצד תוכלו להיות מודעים לסכנות?

ישי מזרחי
דסק מסחר עצמאי בבורסה
זמן קריאה
תאריך פרסום 12 מאי 2020 ב-06:25
רמה: מתקדמים

אם אתם/ן סוחרים/ות בבורסה, אז אתם/ן יודעים/ות ש…מה לעשות, לפעמים מרוויחים ולפעמים גם מפסידים. כולנו מרוצים כשאנחנו מרוויחים. ברור. אך מה קורה עם ההפסדים? האם אנו ערוכים לספוג הפסדים?

כאשר מדובר על מסחר תוך יומי, יתכנו הפסדים פיננסיים גדולים בפרק זמן קצר מאוד. על כן, סוחר חייב לדעת להתמודד עם הפסדים כאלו, הן מבחינה פיננסית והן מבחינה פסיכולוגית. זה אף פעם לא נעים לספוג הפסד גדול בזמן קצר, והתגובה לכך היא לרוב רגשית ולא רציונלית.

נגדיר תחילה מהו מסחר יומי ולאחר מכן נעבור לעשה/י ואל תעשה/י.

מסחר תוך יומי הוא קנייה ומכירה של מכשירים פיננסיים שונים במטרה להפיק רווח מהפער בין הקניה למכירה. במסחר התוך היומי, קנייה ומכירה מבוצעות באותו יום מסחר, בין אם בטווח של דקות מעטות או מספר שעות. ההחזקה במכשיר הפיננסי לרוב לא נגררת ליום המסחר הבא.

כלל ברזל ראשון הוא שאנו סוחרים רק עם כסף שאנו יכולים להרשות לעצמנו להפסידו. לא נשתמש בכסף המשמש למחייה שוטפת.

מדוע? כי יכולה להיווצר סכנה ממשית לכספי הסוחר בפרק זמן יחסית קצר וההפסד הכספי עשוי לגרום ליתר נחישות להמשיך לסחור עד שבסופו של דבר ירוויח לפחות את השקעתו (או שיפסידה לגמרי).

אבל, זה לא מספיק. הנה מספר קווים מנחים נוספים שכדאי לעבוד לפיהם.

תזמון השוק

המטרה שלנו היא לקנות בזול ולמכור ביוקר. אנו צריכים לתזמן את השוק בצורה הטובה ביותר כדי להשיג תשואה גבוהה על תיק ההשקעות שלנו.

כל המשקיעים הגדולים בעולם מסתמכים על תזמון שוק נכון כבסיס להצלחתם להרוויח כסף. אפשר לבצע זאת במספר דרכים, באמצעות ניתוח פונדמנטלי של השוק, וגם באמצעות התייחסות לתחושות בטן ואינטואיציה או לניתוח טכני.

לעיתים, אנו קונים מניה מתוך כוונה להחזיקה לטווח קצר בלבד, אך מתברר כי נכון יהיה להפוך רכישה זו דווקא להשקעת ערך, תוך שימוש באסטרטגיה של קניית נייר ערך שנסחר בפחות מהשווי הפנימי שלו ומכירתו כאשר ערכו עולה. אסטרטגיה זו דורשת זמן וסבלנות ואלו קיימים בדרך כלל אצל משקיעי ערך. כלומר, תכל’ס, גם אנחנו לפעמים צריכים לדעת להסתכל על ניירות ערך במשקפיים של משקיעי ערך.

כיוון המסחר

נניח שאנחנו בסיטואציה הבאה: השווקים עולים ואנחנו לא בפנים, כלומר, התזמון שלנו לא היה מוצלח. כעת אנו צופים ומצפים לתיקון (ירידה בשווקים). אנו יכולים לשבת בחיבוק ידיים, לחכות לתיקון ורק אז לקנות בשערים נמוכים. אבל, אנו יכולים גם להיות אקטיביים כבר עכשיו, ולהרוויח גם מהירידה הזו, בעזרת פוזיציית “שורט” (מכירה בחסר).

סוחרי יום משתמשים לא מעט ב”שורט” – פוזיציה בה הסוחר מרוויח מירידת המניה. אך יש לזכור כי מסחר בשורט הינו מסחר ממונף, כלומר, יש סיכוי לרווח של עד 100%, אבל מהצד השני, גם סיכון להפסד גדול. יש לא מעט סוחרים שמחקו את תיק ההשקעות ואף נקלעו לחובות בגין מסחר בשיטה זו.

אז איך עושים “שורט” אחראי?

שימוש בפקודות המתקדמות כגון Stop loss, שכשמה כן היא, תעצור לנו את ההפסד כאשר הנייר מזנק בפתאומיות או מפגין חוזק בשוק.
היצמדות לתכנית המסחר המקורית. כמובן שניתן לעתים לשנות אסטרטגיית מסחר, אך יש לעשות זאת בצורה מושכלת ולא מתוך רגש.

הודעות שוק

להיות סוחר יום זה לפעמים עבודה קשה: אנו צריכים להיות עם היד על הדופק לכל אורך שעות המסחר, לצפות בערוצי חדשות, להמתין בדריכות להודעות חשובות על השוק (כגון: נתוני אבטלה, מדד, ריבית וכו’) – הודעות העשויות לגרום לשווקים לנוע במהירות, ולהסב לנו רווחים/הפסדים מהירים.

חשוב לדעת מתי מתפרסמות הודעות, למשל באיזה יום שישי בכל חודש ובאיזו שעה מתפרסמים נתוני התעסוקה בארה”ב. יותר מזה, לעיתים קרובות מאוד תמצאו את ניירות הערך שלכם במרכז החדשות, למשל כפי שקרה במניות הגז והנפט לאחר שבג”ץ דחה את מתווה הגז.

מסחר דמה

אתם בתחילת הדרך ונראה לכם שמסחר יומי מעניין אתכם, יחד עם האפשרות להרוויח כסף רב בזמן קצר? למעשה, אתם בטוחים שאתם יכולים לעשות את זה! רגע…בואו נצנן קצת את ההתלהבות. באתרים מסוימים ניתנת האפשרות לפתוח חשבון וירטואלי ולסחור באמצעות Paper money ללא סיכון כספכם האישי. בפועל, זו התנסות במסחר תוך יומי ללא סיכון. הצלחתם? קפצו למים ותעברו למסחר בדבר האמיתי, לא הצלחתם? חשבו מסלול מחדש.

אז מה למדנו?
בין היתר, שכדי להיות סוחרי יום טובים, עלינו לפתח מיומנות גבוה, הנרכשת הן בתיאוריה והן במעשה. זה יכול לקחת זמן, לפעמים אפילו מספר שנים של מסחר, הכוללות ניסוי וטעייה עד שנאמץ לעצמנו את האסטרטגיה המנצחת, אבל אף פעם לא מאוחר מדי להתחיל לנסות!

ישי מזרחי
דסק מסחר עצמאי

דברו איתנוהשאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם או חייגו ל- 6212*